Den nordiske sangskat

Udsat til foråret på grund af det høje smittetal

onsdag den 26. januar 2022 kl. 19.00 i Kirkehuset, Skjern.

Thomas Buur deler ud af sin baggrundsviden om en række sange fra hele Norden. Han tager udgangspunkt i Højskolesangbogen og sidder selv ved klaveret, når vi skal synge dem.

Under coronaen lavede Thomas Buur dagligt morgensamling på YouTube, indtil han kom til skade med sin hånd. Den er frisk igen.

Entré 50 kr. inkl. kaffe

Jeppe Aakjær causeri

Torsdag den 24. februar 2022 kl. 19.00 i foredragssalen på Dhe., Skolebyen 11, Skjern.

Entré (inkl. kaffe ): 50 kr. for medlemmer af Foreningen Norden eller Museumsforeningen, 100 kr. for ikke medlemmer

John Madsen og hans pianist Steen Mørcholdt vil fortælle om Jeppe Aakjærs liv og forfatterskab, og der bliver rig mulighed for at synge med på flere af Aakjærs kendte sange.

I causeriet vil vi bl.a. høre om Aakjær som samfundsrevser og ivrig foredragsholder.  Jeppe Aakjær var i høj grad de svages talsmand.

Vi får flere eksempler på datidens dialekt. John Madsen mestrer sproget og er en af de bedste oplæsere på jysk dialekt.

Foredragsholderen, John Madsen, er opvokset på Aakjærs hjemegn, og han har hele sit liv været optaget af digterens liv.

Foredraget varer 80 min. og derefter er der kaffe.

Arrangør : Foreningen NORDEN Skjern-Tarm-Videbæk

i samarbejde med Museumsforeningen og Folkeuniversitetet.

Tilmelding senest 21. februar til

Emma Egmose: Tlf. 29660115, 97369977 eller mail til ewegmose@privat.dk